Csomagkövetés

50W-os gyorstöltéssel jöhet a Samsung Galaxy Note 10

A Samsung csúcsmobiljai jó ideje a sor végén kullognak a gyorstöltés tekintetében, még az S10 modellek esetében sem történt előrelépés, a Note 10 viszont meghozhatja a régóta várt fejlődést.

 

A Samsung gyakorlatilag már a Galaxy S6 óta ugyanazt a gyorstöltési megoldást használja, ami a már jócskán elavult Quick Charge 2.0 szabványra épül, és 18W-os teljesítményt tesz lehetővé. Még az S10 modellekbe is ez került (S10, S10e és S10+), egyedül az 5G-s verzió kapott 25W-os megoldást (illetve 1-2 frissebb Galaxy A mobil). Mindeközben a konkurencia jócskán elhúzott, így épp itt az ideje, hogy a Samsung is váltson.

 

Az egyik ismert kiszivárogtató szerint a Galaxy Note 10 gyorstöltése 25W-nál is nagyobb teljesítményű lesz, a Forbes pedig azt írja, hogy a végső szám akár 50W is lehet, ami brutálisan gyors töltést jelentene. Az viszont nem derült ki, hogy ezt az alap Note 10 is megkapja-e, vagy esetleg csak a Note 10 Pro.

Az 50W-tal egyébként egyből az élvonalba kerülne a Samsung, hiszen ezt egyelőre csak az Oppo SuperVOOC megoldása képes elérni, illetve a Huawei Mate X kapott egy 55W-os technológiát, de ez a készülék még nem jelent meg a piacon, szóval várjuk ki a végét. A Xiaomi pedig egy ennél is sokkal durvább, 100W-os technológián dolgozik, amivel egy 4000 mAh-s akkumulátor mindössze 17 perc alatt 0-ról 100%-ra tölthető, de ez még egy darabig valószínűleg nem lesz elérhető.

Másik örömteli változás, hogy az aksi mérete is igen korrekt lesz, hiszen a Note 10 Pro egy 4500 mAh-s telepet kap, és remélhetőleg a sima Note 10-é sem lesz sokkal szerényebb.

 
 
 

Via PhoneArena, Napidroid