A Huawei Nova 3i lett az első Kirin 710 procis mobil

Múlt hét közepén a Huawei listázta a Nova 3 készüléket, ami a P20 egy újabb variánsának is felfogható. Most érkezett egy megfizethetőbb változat, ami a Huawei Nova 3i nevet viseli, és első körben a Fülöp-szigeteken tűnt fel.

 

A Nova 3-mal ellentétben ez a telefon 4 GB RAM-ot, valamint egy alap duál kamerakészletet kapott a hátoldalra 16 és 2 megapixeles érzékelőkkel. A mobil nem titkoltan az önfotózásra van kiélezve, erre egyértelműen utalnak az előlapi képrögzítő rendszer 24 és 2 megapixeles szenzorai.

Ahogyan a bevezetőben említettük, ez a telefon az első olyan készülék, aminek az erejét egy Kirin 710 lapkakészlet adja. A processzorban négy Cortex-A73, valamint szintén négy Cortex-A53 mag dolgozik. Az erősebb magok 2.2 GHz-es órajelen működnek, míg az energiatakarékosak 1.7 GHz-en. A kijelző képátlója 6.3 col, a felbontás Full HD+, a felhasznált technológia pedig LCD. A képarány 19:9, akárcsak az eredeti Nova 3 modell esetében. Csupán egyféle kiszerelésben lesz kapható a készülék, 128 GB-os háttértárral, de ez a tároló utólagosan bővíthető egy akár 256 GB-os micro SD kártya révén.

Az operációs rendszer Android 8.1, amit a kínaiak EMUI 8.1 felhasználói felülete díszít. A készülék ismeri az ázsiai vállalat összes jelenlegi mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkcióját, ezen felül már gyárilag tudja a GPU Turbo technológiát. Bár a telefonról nem marad el a 3.5 mm-es jack aljzat, rossz hír, hogy a korábbi micro USB szabványnak megfelelő porton keresztül kell tölteni a 3340 mAh telepet, és nincs Super Charge gyorstöltés sem.

A mobil elérhető lesz fekete, fehér, valamint lila színekben. Az előrendelési fázis már él, egyelőre ugye csak a Fülöp-szigeteken, ahol kb. 300 dollárnak megfelelő helyi valutáért cserébe vihető is a készülék.

 
 
 

Forrás: GSMArena