A jelenlegieknél sokkal olcsóbb hajlítható mobilokon dolgozik a Samsung

A Samsung nagyon azon van, hogy a hajlítható kijelzős okostelefonok minél jobban elterjedjenek, ám ennek talán a legnagyobb akadálya a készülékek rendkívül borsos ára. Ha most a legolcsóbb ilyen modellt szeretnéd megvásárolni, akkor túl sok opció nincs a Galaxy Z Flip 3-on kívül, és még az sem nevezhető igazán megfizethetőnek a maga 999 dolláros vételárával, a hazai összegeket pedig már leírni sem merjük. Egy dél-koreai hírforrás szerint a gyártó is tisztában van ezzel a helyzettel, és a színfalak mögött gőzerővel azon ügyködik, hogy sokkal olcsóbb hajlítható mobilokat adhasson a felhasználók kezébe.

 

Az ET News értesülései szerint a Samsung megfizethető Galaxy Z Fold és Z Flip alternatívákon dolgozik. A sajtóorgánum úgy tudja, hogy a gyártó szeretné a hajlítható mobilok árát 770 dollár (~295 ezer Ft) alá szorítani, habár azt egyelőre nem tudni, ez a Flip modellre, vagy mindkét készülékre érvényes.

Ezek a bizonyos olcsóbb hajlítható modellek állítólag a Galaxy A termékcsaládon belül jelennének meg, és hogy az alacsonyabb árazást realizálni tudják, a Samsung néhány prémium funkciót elvenne a telefonok képességei közül.

Hogy egészen pontosan milyen jellemzők tűnnének el, egyelőre nem tudni, de azért akadnak tippek. Felsőkategóriás chipset helyett valamilyen középkategóriás megoldás kerülhetne ezekbe a modellekbe, esetleg kevesebb lenne a RAM, a háttértár, talán a kamerák sem lennének annyira acélosak, és az is lehet, hogy valamivel régebbi hajlítható képernyő kerülne felhasználásra.

Jöjjön akkor a szomorú oldala ennek az egyébként remek hírnek: a dél-koreai hírügynökség szerint ezek a megfizethetőbb hajlítható mobilok leghamarabb 2024-ben jelenhetnek meg, ami sajnos még egy kicsit odébb van.

forrás:Napidroid