Piacvezető lett a Xiaomi a régiónkban!

Azt eddig is tudtuk, hogy a Xiaomi az egyik leggyorsabban növekvő telefongyártó, világszinten már a TOP 3-ba is bekerültek, Európában azonban még ennél is nagyobb sikereket értek el!

 

Canalys kutatásai szerint a mi régiónkban, vagyis Kelet-Közép-Európában a Xiaomi piacvezető lett az ünnepi időszakban, vagyis 2020 utolsó negyedévében. A kínai gyártó 18%-os éves növekedés után a piac 25%-át uralja, vagyis minden negyedik eladott telefon Xiaomi volt.

A Samsung 32%-os csökkenés után a második helyre csúszott le, a Huawei pedig nem kevesebb, mint 42%-ot esett vissza éves szinten, de még így is a harmadik tudott lenni. Az Apple közel ugyanannyi telefont adott el a régióban, mint a Huawei, de egy hajszállal lecsúszott a dobogóról, és a negyedik helyen végzett. Az ötödik pedig érdekes módon a kínai TCL, amely nálunk nem annyira ismert, de hozzájuk tartozik többek között az Alcatel márka.

Ha teljes Európát nézzük, akkor kicsit már másabb a toplista. Az Apple és a Samsung van az élen, és utánuk következik a Xiaomi, de itt még nagyobb, 34%-os növekedést értek el, így valószínűleg csak idő kérdése a jobb helyezés.

Az egész kontinenst vizsgálva a Huawei a negyedik helyen áll, az Oppo pedig feljött az ötödikre, mégpedig egészen brutális, 186%-os növekedés után.

 
 
 

Forrás: Canalys, Napidroid