Új Huawei mobil jön Google-szolgáltatásokkal!

A Huawei hivatalosan már nem adhatna ki olyan telefont, amelyen megtalálhatók a Google alkalmazásai, van azonban egy kiskapu, amit igyekeznek kihasználni, éppen ezért hamarosan piacra dobják a Huawei P30 Pro NEW EDITION nevű készüléket.

 

Azok a modellek, amelyek az amerikai tiltások előtt megkapták az Android-licencet a Google-től, továbbra is futtathatják a keresőóriás szolgáltatásait, csak az újabb eszközök esetében van gond. Éppen ezért a Huawei azzal próbálkozik, hogy régebbi készülékeket újra kiad kisebb módosításokkal, de alapvetően változatlan hardverrel, így a korábbi engedélyeket felhasználva ezekre gond nélkül telepíthetik a GMS-t, vagyis a Google mobilos ökoszisztémáját.

A legújabb ilyen modell május 15-én érkezik Huawei P30 Pro NEW EDITION néven, és nem meglepő módon a készülék egy kissé módosított Huawei P30 Pro lesz. Túl nagy újításokra nem érdemes számítani, nagy valószínűséggel a ház színe, esetleg mintázata változik meg, illetve a RAM és tárhely méretben lehetnek eltérések. A fő hardverelemek azonban maradnak, köztük a Kirin 980 processzor, hiszen ezekre szól a licenc.

Huawei P30 Pro

További részletek egyelőre nem derültek ki, de a telefon neve feltűnt a Huawei német weboldalán, tehát biztosra vehető az európai megjelenés, sőt, jó eséllyel a kontinensünk lesz a fő célpiac. A mobil kiadásának egyetlen oka minden bizonnyal az, hogy legyen olyan “új” modell a gyártó kínálatában, ami nem nélkülözi a Google-appokat.

Egyébként már több ilyen próbálkozása is volt a Huaweinek, a legutóbbi a januárban bemutatott P30 Lite New Edition, de tavaly is készültek már olyan modellek, amelyek régebbi hardverre épültek a GMS miatt.

 
 

Via HuaweiCentral, Napidroid