Csomagkövetés

Vércukorszintet mérhetnek majd az Apple és a Samsung okosórái

Egy koreai hírforrás, az ET News értesülései szerint az Apple és a Samsung is azon dolgozik, hogy következő okosóráik már képesek legyenek mérni a felhasználó vércukorszintjét. A jelentés nem meglepő módon a Samsungra fókuszál, ami várhatóan három viselhető eszközt mutat majd be a követhető Unpacked rendezvény keretein belül, a vadonatúj hajlítható okostelefonok társaságában. A vércukorszintmérő funkció a Galaxy Watch 4 vagy a Galaxy Watch Active 3 készülékekkel debütálhat.

 

Az új funkció alapjait egy optikai szenzor fogja szolgáltatni, ami képes lesz mérni a vércukorszintet, az opció pedig különös fontossággal bírhat azok számára, akiknek valamilyen cukorbetegsége van. Ha a jelenlegi metódusokat vesszük, a méréshez vérminta szükséges, és egy spéci eszköz, ami az alapján képes kikalkulálni a vércukorszintet.

A jelentés szerint a Samsung egy a Raman spektroszkópiára alapuló megoldást szeretne használni, az eljárást a Samsung az MIT tudósaival közösen fejlesztette. Az optikai szenzor információt gyűjt az anyaggal ütköző lézerfény által keltett rezgésekből, ez egy már meglévő vizsgálati mód, és ennek a pontosságát igyekeztek növelni az MIT és a Samsung mérnökei.

Az Apple és a Samsung EKG funkciót adott a Samsung Galaxy Watch 3 és az Apple Watch Series 6 készülékekhez, ám mielőtt az belekerülhetett volna az órákba, mindkét vállalatnak kormányzati jóváhagyást kellett kapnia. Ezek már egészségügyi szintű és jellegű technológiák, fokozott ellenőrzést követelnek. Nagy valószínűséggel az új vércukorszint-mérő technológia is hasonló módon kerül majd elbírálás alá, mielőtt az hozzáférhetővé válik a tömegek számára. Szerintünk sokan értékelni fogják ezt az opciót, pláne ha tényleg pontos lesz, mivel a jelenlegi mintavétel minden esetben szúrással jár és egyáltalán nem kellemes.

 
 

Forrás: GSMArena